Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ian Glasper: Burning Britain

5. 2. 2012

307803.jpgHistorie punku ve Velké Británii 1980-1984.Hudební tisk konce sedmdesátých let si už punku přestal všímat, považoval ho za ukončenou kapitolu. V podzemí ale začínaly vznikat nové kapely, které záhy všechny vyvedly z omylu. Tento punk byl mnohem tvrdší,agresivnější a více politický a skupiny jako The Exploited nebo GBH se nesmazatelně zapsaly do hudební historie. Kniha podrobně mapuje britskou hudební scénu let 1980-1984 a region po regionu dokumentuje kapely a vydavatelství, díky nimž toto období undergroundové kultury nyní považujeme za jedno z nejpřínosnějších.

V češtině vydalo nakladatelství Volvox Globator v roce 2010. Z angličtiny přeložil Marek Židův. Vázaná kniha o 520 stranách.

Styl, který se všeobecně nazývá UK82 punk není u nás nějak moc populární a pokud jsou nějaké kapely v povědomí, tak spíše opravdu, ale opravdu (jak říká ujo Klaus) „zavedené značky“. Spíše se většina fans co znám klaní první vlně britského punku označované jako 77´. Druhá vlna punku je podle mě dost opomíjena (na škodu věci) a pokud se chcete orientovat nezbývá než doporučit knihu, kterou nedávno vydalo nakladatelství Volvox Globator – „Burning Britain: Historie punku ve Velké Británii 1980 – 1984“ (z recenze na lp One Way System na Kids And Heroes).

www.volvox.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

dissertation consultants d93gep

(EugeneVak, 5. 4. 2023 8:47)


Fantastic write ups. Thank you!
bad college application essays https://phdthesisdissertation.com how to write a essay proposal https://essaywritingservicetop.com

Продажа грузовых шин LANVIGATOR г. Хасавюрт

(icerm, 15. 2. 2023 12:07)

Оптовая продажа китайских грузовых шин и дисков LANVIGATOR по низким ценам с доставкой в Ваш регион.
Предложим хорошие условия сотрудничества https://chat.whatsapp.com/LkvatU9VSa54VYQfjidXqc
<img src="https://i.ibb.co/9T3BZVK/S902.png"><img src="https://i.ibb.co/WtcycpR/T605-300.jpg"><img src="https://i.ibb.co/kDB41NK/D805.png">

Выкуп либо поставка товаров из Поднебесной либо Кореи

(Orivy, 18. 3. 2022 12:59)

Ссылаясь на наши внешнеэкономические услуги, мы повседневно определяем надежные маршруты для запланированной отгрузке товаров из Китая. Мы создаем функциональность, чтобы оплатить товар с изготовителемв КНР в эти же сутки и сформировать доставку от двери до двери в тот или иной пункт назначения по всей территории России. Наша логистическая компания гарантирует гибкость доставки ваших товаров. Импорт полной загрузки контейнеров (FCL) и сборных «карго» грузов (LCL) по Китаю с агентскими услугами по самовывозу и сортировке прямо от вашего производства или склада.