Jdi na obsah Jdi na menu
 


J.YATES: September Commando - Gesta marnosti a frustrace

16. 11. 2007
Obrazek

Kniha "September Commando: Gesta marnosti a zklamání" představuje druhou část politicky motivovaných satirických útoků, analýz a komentářů z dílny Johna Yatese. Zatímco první sbírku "Stealworks" pojal Yates spíše jako pohled do minulosti a v jednom unikátním svazku shromáždil svá dřívější díla, tato kniha obsahuje výběr zcela nových a dříve nepublikovaných ukázek jeho provokujícího umění. Sbírku tvoří více než sto grafických útoků na zlo, špatnost a ubohost v jakékoli podobě - at už jsou jimi laskaví vůdcové z washingtonského chrámu kapitalismu, policejní praktiky médií nebo prodej americké stupidity masám zaslepenců vždy úslužně vyprazdňujících útroby kapes. Yates nešetří ani svou "vlastní" degenerující a apatií prodchnutou generaci. "September Commando" začíná tam, kde předchozí publikace "Stealworks" končila a od první do poslední strany je to proud energie namířený proti nespravedlnosti v současné společnosti.

John Yates žijící v Sanfranciscu je především známý svými počiny pro label Jello Biafry,Alternative Tentacles Records,dále potom pro významné anarchistické knižní vydavatelství AK Press (které též jeho knihy vydává),dále pak vlastní label Allied Recording,který se orientuje na méně známé kapely.Spolupracuje nebo spolupracoval s takovými kapelami,jakými jsou GOOD RIDANCE,LIFETIME,BUZZKILL, PROPAGANDHI,NAILBOMB,JAWBREAKER,NO MEANS NO a další.

U nás tuto knihu nejspíše seženeš u Samuel Records nebo u Boo za sympatických 200,- kč (s překlady do češtiny) nebo potom u Alternative Tentacles nebo přímo u AK Press (tady ovšem kniha pouze v angličtině).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář